Vervoer

Een snelle, makkelijke en betrouwbare manier om je schadeauto te verkopen

Een auto verkopen is een heel stuk minder eenvoudig dan het klinkt. En toch wil je die auto zo snel mogelijk verkopen, tegen een goede en correcte prijs en dan nog het liefst met zo weinig mogelijk papierwerk en geregel. Het is al een heel karwei om een auto die helemaal in orde is aan de man of vrouw te brengen, je kunt je dus al voorstellen wat het betekent als het om een schadeauto gaat. Omdat heel wat mensen hier de nodige problemen bij ondervonden, ging osw.be op zoek naar een passende oplossing.

Wat is een schadeauto?

Een schadeauto, het kan geen verrassing zijn, is een auto die bepaalde schade heeft opgelopen en pas verder gebruikt kan worden na herstel. Omwille van de leeftijd van de auto of omdat een nieuwe auto al op de planning stond, willen veel mensen niet meer de kosten voor de reparatie op zich nemen en liever de auto in die toestand verkopen. Wat de schade betreft, kan die heel uiteenlopend zijn om van een schadeauto te spreken. Problemen met de motor, carrosserieschade, technische schade of blikschade, het zijn allemaal mogelijkheden. Het grote verschil met een sloopauto zit er hem in dat herstelling hier wel nog mogelijk is.

Waarom is een schadeauto verkopen zo moeilijk?

Bij een schadeauto is het aantal potentiële kopers een heel stuk kleiner dan bij een auto die volledig in orde is en aan alle voorwaarden voldoet. Particulieren bijvoorbeeld zullen een schadeauto niet overwegen omdat ze geen zekerheid hebben van de kosten die de herstelling met zich zal meebrengen en omdat ze niet onmiddellijk van de auto gebruik kunnen maken. Je moet je dus heel gericht tot opkopers kunnen wenden en het is niet zo eenvoudig om een betrouwbare opkoper te vinden.

Waarom zou je kiezen voor een online platform?

Op een online platform heb je wel alle kansen om toch nog een correcte prijs voor je schadeauto te krijgen en om de verkoop snel en makkelijk af te handelen. Je meldt de auto aan, er wordt een overzicht gemaakt van de details van de auto, er worden foto's opgevraagd en de auto wordt online aangeboden aan een geselecteerde groep van opkopers. De opkoper die een bod uitbrengt dat voor jou aanvaardbaar is, komt de auto ophalen en zorgt ervoor dat die officieel van jouw naam gehaald wordt. Zelf heb je dus geen werk aan de verkoop en kun je je schadeauto verkopen op een heel eenvoudige manier.

Geef een reactie